Ренате Лахман

Ренате Лахман родена е во Берлин. Таа е универзитетски професоор. Се занимава со проблемите на славистиката и науката за книжевност. Член е на Европската Академија во Хајделберг. Нејзина најзначајна книга е книгата Меморијата и литературата. Интертекстуалноста во рускиот модернизам.

Display # 
Title Created Date Hits
MNEMOTECHNICS AND SIMULACRA 23 April 2013 14898