Џорџо Агамбен

Џорџо Агамбен, гроф од Салапарута, е италијански политички философ, најпознат по својот истражувачки ангажман на концептите на состајбата на исклученост и homo sacer.

Display # 
Title Created Date Hits
INTRODUCTION TO HOMO SACER: SOVEREIGN POWER AND BARE LIFE 23 April 2013 13775