Целестино Делеито

Целестино Делеито е професор на Универзитетот во Сарагоса, Шпанија. Предава Студии за филмот и книжевноста. Автор е на бројни книги и текстови за филмската нарација анализирана во филмови од англо-американското и шпанското јазично подрачје.

Прикажи # 
Наслов Created Date Посети
ФОКАЛИЗАЦИЈАТА ВО ФИЛМСКИОТ РАСКАЖУВАЧКИ ТЕКСТ 23 Април 2013 16758