Џонатан Калер

Џонатан Калер (1944), професор по англиска и компаративна книжевност на Унивезитетот Корнел. Автор е на неколку дела од сферата на современата книжевна теорија. Освен студиите за Флоберт, Де Сосир и Барт, најпознати негови дела се: Во потрага по знаковите, Структуралистичка поетика, За деконструкцијата.

Прикажи # 
Наслов Created Date Посети
ПРОЛЕГОМЕНА ЗА ЕДНА ТЕОРИЈА НА ЧИТАЊЕТО 23 Април 2013 19146