Џорџо Агамбен

Џорџо Агамбен, гроф од Салапарута, е италијански политички философ, најпознат по својот истражувачки ангажман на концептите на состајбата на исклученост и homo sacer.

Прикажи # 
Наслов Created Date Посети
ВОВЕД КОН HOMO SACER: СУВЕРЕНАТА МОЌ И ГОЛИОТ ЖИВОТ 23 Април 2013 16497