Јан Замбор

Јан Замбор е роден во 1947 година. Toј e поет, литерарен теоретичар, критичар, книжевен преведувач, и универзитетски професор. Има објавено седум книги поезија. Добитник е на повеќе домашни награди за литература. Неговите песни се преведени на петнаесет странски јазици

Прикажи # 
Наслов Created Date Посети
ПЕСНАТА И ЛИКОВНОТО ДЕЛО 23 Април 2013 17506