Игор Ивковиќ

Игор Ивковиќ, дипломец на Филолошкиот факултет-Скопје, на групата за Општа и компаративна книжевност е роден во Скопје на 01.06.1979. Години наназад работи како режисер со Театар 007, со кој има освојувано повеќе награди и признанија на фестивали низ Републиката. Пишува критики и есеи. Досега нема објавувано свои дела и ова е прво објавување на негов текст.

Прикажи # 
Наслов Created Date Посети
ИДЕНТИТЕТИ - КОНСТРУКЦИИ 23 Април 2013 18071