Кристин Барон

Професор по општа и компаративна книжевност на Сорбона 3, Париз. 
Нејзина специјалност е теоријата на литература и италијанската современа книжевност. 
Ги проучува релациите меѓу литературата и филозофијата. 
Напишала многубројни книги и есеи за иронијата и делата на Итало Калвино.

Прикажи # 
Наслов Created Date Посети
ХЕРМЕНЕВТИКАТА И КНИЖЕВНОСТА 23 Април 2013 16942
КАКОВ СТАТУС ЗА ЛИТЕРАТУРАТА? 23 Април 2013 17169