Ненси Армстронг

Ненси Армстронг е професорка по англиски на Универзитетот Дјук. Пред да се вработи таму, Армстронг е професор по компаративна книжевност, англиски, модерна култура и медиуми, како и родови студии на Универзитетот Браун. Се интересира за англиска и американска фикција од 18-ти и 19-ти век, за наратологија и книжевна критика, како и за сексуалноста и визуелната култура. Нејзино најпознато дело е Желбата и домашната фикција.

Прикажи # 
Наслов Created Date Посети
ОКСИДЕНТАЛНАТА АЛИСА 23 Април 2013 15898